StarTech Academy - Intrebari si Raspunsuri

Întrebări și răspunsuri


Credem că cel mai important este să investim în viitor, iar pentru noi viitorul înseamnă tinerii acestei țări. Ne dorim să oferim cât mai multora o carieră într-un domeniu cu o dezvoltare exponențială și unde pot găsi unele din cele mai mari salarii din România.


În acest sens oferim, fără niciun cost pentru participant, cursurile și certificarea internațională care le asigură poarta de intrare în domeniul tehnologiei informației. Îi sustinem apoi pe cei care vor să evolueze prin pregătire avansată, de specialitate.


Ne asigurăm astfel că devenim actori ai schimbării pentru dezvoltarea României


Cea mai importantă modalitate prin care putem avea o Românie mai bună este prin investiția în educație și mai ales printr-o altfel de educație: practică, focusată pe rezultat și mai ales cerută în economie.” - Bogdan Tudor, CEO StarTech Team și inițiatorul proiectului

Nimic. Eventual, câteva minute din timpul tău.

Daca știi valoarea impozitului (de pe fluturaș) valoarea contribuției tale este aproximativ un sfert din acea valoare. (de exemplu pentru un impozit de 418 Ron lunar, echivalent unui salariu mediu, rezultatul este 104,5, foarte aproape de valoarea exactă)


Dacă nu ai la îndemână valoarea impozitului, cea mai simplă formulă este să împarți salariul tău net la 22, pentru salariile nete mai mari de 2105 Ron.(de exemplu, pentru un salariu de 1500 de RON rezultă (1500/22= 68 Ron)

Da, tu, contribuabilul. Acest lucru se întâmplă dacă o să completezi formularul și îl trimiți. Altfel… decide statul unde se duc și acești 2% din impozit.

Nu. Puteţi solicita direcţionarea procentului de 2% din impozitul pe venitul anual către o singură entitate nonprofit.
Povesteste părinților tăi și celor apropiați despre acest proiect și convinge-i să completeze.

Termenul de depunere a formularelor este 25 mai 2018.

1. Trebuie să depun declarațiile personal?
Nu. Le poți trimite prin direct prin poștă sau le poți trimite la sediul nostru.

2. Puteți depune voi aceste formulare, în numele meu?
Da, dar doar în cazul formularelor 230. Doar completează, fă-le o poză cu telefonul și trimite-le prin email la welcome@startechacademy.ro sau pune-le într-un plic cu destinația Strada Calea Griviței, numărul 136, Incinta Procema PARC, Corp B, Sector 1, București. De acolo ne ocupăm noi!

3. Vreau să trimit eu, unde găsesc adresa administrației finanțelor publice unde trebuie să depun formularul?
Adresele sediilor teritoriale ale Administraţiilor Finanţelor Publice: click aici .

4. Pot trimite sau depune mai multe declarații deodată, pentru colegi sau membri ai familiei?
Da, chiar te rugam. Orice sprijin suplimentar contează.

5. Trebuie să calculez eu cât înseamnă 2% și să scriu în declarație?
Nu. Suma va fi calculată și virată de organul fiscal. Deci, nu scrie nimic în câmpul respectiv.

6. Îmi puteți confirma că ați primit banii de la mine?
Nu, din păcate. Conform legii, beneficiarii sumelor obținute prin redirecționarea a 2% din impozitul pe venit nu pot obține informații cu privire la identitatea persoanei care face redirecționarea. Dacă totuși doriți să ne notificați că ați depus formularele, vă rugăm să o faceți. Ne-am bucura să vă cunoaștem.
Potrivit unui studiu întocmit de compania Gfk la nivelul anului 2009, în topul beneficiarilor se afla biserica sau fundatiile bisericești (29%), Fundația SMURD (10%), Organizația Salvați Copiii (9%), Organizația Copii în Dificultate (6%) si Fundația Crucea Rșie (aproximativ 6%), aceste organizatii fiind cele mai cunoscute.